MS-Jongerendag Twente een super succes!

Acht dagen voor de kampioensfestiviteiten van FC Twente vond er in de Grolsch Veste te Enschede een ander groot feest plaats; Op 24 april jongstleden werd de MS-Jongerendag Twente georganiseerd. In eerste instantie was deze dag opgezet voor jongeren uit Twente en omliggende regio’s. Maar door een gerichte publiciteitscampagne kwamen er ook aanmeldingen uit andere delen van het land. En zo gebeurde het dat er meer dan 300 bezoekers aanwezig waren, waarvan zo’n 25% geen directe band met Twente had. Van Noord- tot Zuid-Nederland was men naar Enschede getogen.

Na ontvangst met koffie, thee, een goody-bag en welkomsmuziek werd de middag geopend door twee leden van de werkgroep voor de jongerendag. Dr. J. Nihom, neuroloog in het Medisch Spectum Twente hield een inleiding over nieuwe ontwikkelingen in de medicatie voor MS-patiënten. Daarna was de catwalk voor een enthousiaste groep jongeren met Ms, die onder luid applaus en waarderend gefluit, een professionele modeshow op de planken bracht. De voorbereiding was in handen van een groep leerlingen van het ROC van Twente in Almelo. De nieuwste mode was beschikbaar gesteld door zeven Twentse kledingzaken.

Workshop
Na dit spektakel koos een deel van de bezoekers voor de rust van één van de volgende drie workshops:

–       aan het werk met MS.

–       Wat betekent MS voor de ander? (speciaal voor de partners en overige naastbetrokkenen).

–       Energiemanagement: hoe ga je om met de beschikbare energie?

Een ander deel ontspande zich tijdens één van de vele rondleidingen door het stadion of bezocht de vele informatiestands. Men had daarbij de keus uit diverse specifieke info-eilanden. Zo was er een eiland met een breed aanbod van informatie over MS en aanverwante zaken. Hier waren o.a. MS-Ketenzorg Twente, MS Research, MS-verpleegkundigen, Ziekenhuizen en Zorgaanbieders, Revalidatiecentrum het Roessingh, MEE-Twente en de MSVN regio Twente aanwezig.

Foodcentrum & wellness-hoek
Een tweede plek was de zogenaamde wellness-hoek met o.a. voetmassage, kapster en schoonheidsspecialiste. Een zeer druk bezocht eiland was het foodcentrum waar kant- en klaarmaaltijden werden gepresenteerd,  maar ook adviezen werden gegeven over zelf te maken en gemakkelijk te bereiden maaltijden, een versshop van de groenteman en een ijsbar voor de lekkerbekken.

Deze eilanden werden met elkaar verbonden door informatieve stands over wonen, werken, vakanties, hypotheken, verzekeringen etc.

Twee fotografes brachten alles in beeld en maakten kiekjes van de bezoekers. Daarnaast was RTV Oost druk in de weer met het interviewen van bezoekers, standshouders en organisatoren.

Al met al was het een evenement voor elk wat wils. Zowel voor de jongeren met MS, als voor de naastbetrokkenen.

De jongerenwerkgroep Twente kan terugzien op een geslaagde Jongerendag. Terugblikkend op een voorbereidingstijd van minder dan 4 maanden kunnen we stellen dat het een hele klus was, maar vooral ook ontzettend leuk om dit met zo’n stel enthousiaste mensen, met en zonder MS, te mogen organiseren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s