Multiple Sclerose barometer Europa

Tussen EU-landen zijn er nog steeds grote verschillen in het omgaan met MS en de kwaliteit van leven met MS. Dit blijkt uit de MS-barometer 2011 van het Europese MS Platform (EMSP). De MS-barometer meet de verschillen tussen landen in het omgaan met MS om zo het beleid op Europees niveau te sturen.

Uit het onderzoek komt Duitsland als beste uit de bus, het slechtst is het in Wit-Rusland. De landen die in 2011 het hoogst scoorden na Duitsland waren IJsland en Zweden. Oostenrijk moest zijn tweede plaats afstaan en staat nu op de vierde plaats.

Nederland staat op de 11de plaats. Behandeling is in Nederland goed beschikbaar, op dat gebied staat Nederland op de tweede plek. Hetzelfde geldt voor het hebben van een baan. Nederland scoort minder goed op het vergaren van informatie over mensen met MS.

In veel landen is het met het krijgen van behandeling van MS slecht gesteld. Er is een immens verschil tussen de landen onderling, en het alarmerende is dat de verschillen eerder toenemen dan afnemen.

Uit de resultaten blijkt dat het absoluut noodzakelijk is dat EU-leden hun beleid ten aanzien van werkgelegenheid, vergaren van informatie, onderzoek en vergoedingen verbeteren.

Klik op onderstaande links voor gedetailleerde informatie:
MS Barometer 2011
MS barometer Comparison 2009-2011

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s